Bestuur

Rasinformatie

Dekkaters

Kittens

Herplaatsing

Shows

Trofee

Fokkerinfo

Catteries

Links

Hypokaleamie

 

Als u een Burmees heeft met Hypokaleamie, vooral op jonge of kittenleeftijd is

dat natuurlijk geen leuke gedachte.

Echter afhankelijk van de ernst van de HK zijn er verschillende therapieŽn beschikbaar, waaronder het geven van kaliumsupplementen, vraag hierover vooral door bij uw dierenarts en ben niet

teveel onder de indruk om hem van extra informatie over Burmezen met HK te voorzien, omdat dit bij Burmezen een erfelijk beeld kan zijn en niet alle dierenartsen zijn hiervan op de hoogte. (bijvoorbeeld informatie van deze website) .

 

Er wordt op het moment onderzoek gedaan naar Hypokaleamie bij Burmezen met de achterliggende gedachte om net als bij GM2 een gen-test te gaan ontwikkelen die dragers van het defecte gen aan kan tonen.

Hiervoor is onderzoeksmateriaal nodig.

O.a. bij de universiteit in Giessen vragen ze dringend om gegevens (bloedmonsters, anamnesegegevens en stamboomgegevens) van Burmezen met Hypokaleamie en dan vooral de erfelijke vorm van Hypokaleamie die bij de jongere katten opduikt.

Zonder deze informatie kan er geen test ontwikkeld worden en tasten we nog steeds in het duister omtrent deze ernstige erfelijke afwijking.

Alle informatie wordt natuurlijk absoluut vertrouwelijk behandeld, en dat geldt zeker ook voor de stamboominformatie van de betreffende katten.

 

Indien u mee wilt werken met het aanleveren van deze gegevens en het opsturen van een bloedmonster van uw kat/kitten dan kunt het volgende formulier downloaden (zie link):

 

Samplesheet

 

Voor meer informatie kunt u of uw dierenarts contact opnemen met Dr. Eva-Maria Prinzenberg van

De universiteit in Giessen:

Tel: 0049-6419937626

Of email:  eva-maria.prinzenberg@agrar.uni-giessen.de